Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Myös suomalaisilla jännitettävää musiikkialan Grammy-gaalassa – ehdolla on jälleen Radion Sinfoniaorkesteri ja ylikapellimestari Hannu Lintu

Ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi on toista vuotta peräkkäin Radion Sinfoniaorkesteri ja ylikapellimestari Hannu Lintu. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Musiikkialan Grammy-palkinnot jaetaan Yhdysvalloissa ensi yönä Suomen aikaa. Ehdolla palkinnon saajaksi on toista vuotta peräkkäin Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) ja ylikapellimestari Hannu Lintu.

RSO on ehdolla parhaan orkesterilevytyksen palkinnosta, joka myönnetään kapellimestarille ja orkesterille. Orkesteri levytti puolalaisen säveltäjän Witold Lutoslawskin sinfoniat 2 ja 3.

Viime vuonna RSO:n ehdokkuus tuli säveltäjä Kaija Saariahon sävellysten levytyksestä.

Saariahon musiikkia sisältävä levytys on myös tänä vuonna ehdolla parhaan klassisen kokoelman Grammy-palkintoon. Saariahon teoksia levytti Oslon filharmoninen orkesteri kapellimestarinaan Clement Mao-Takacs. Palkinto myönnetään orkesterille ja kapellimestarille.

Eniten palkintoehdokkuuksia on kahminut pop-tähti Beyonce. Hän on ehdolla yhdeksässä palkintokategoriassa. Naisartistit johtavat ehdokkuuskärkeä, sillä esimerkiksi brittiläinen Dua Lipa ja yhdysvaltalainen Taylor Swift ovat ehdolla kuuteen palkintoon, muun muassa vuoden albumin ja vuoden kappaleen kategorioissa.

Grammyt myöntää Yhdysvaltain musiikkialan ammattilaisten yhdistys. Palkintogaala oli määrä järjestää jo tammikuun lopulla, mutta sitä lykättiin maaliskuulle Los Angelesin heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi. Grammyt jaetaan myös ilman yleisöä tänä vuonna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut