Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäläistä Novaja Gazeta -lehteä vastaan tehty kemiallinen hyökkäys, sanoo päätoimittaja

Novaja Gazetan päätoimittaja Dmitri Muratov vihjasi, että kemiallinen hyökkäys voisi liittyä palkkasotureita välittävästä Wagner-yhtiöstä kirjoitettuihin artikkeleihin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä tutkivan journalismin jutuistaan tunnetun Novaja Gazeta -lehden tilojen lähelle on tehty aamulla kemiallinen hyökkäys, kertoo lehden päätoimittaja Dmitri Muratov.

Muratovin mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan ainetta, jota oli levitetty toimituksen sisäänkäynnin eteen. Päätoimittajan mukaan aine on niin voimakasta, että haju levisi sisältä kadulle saakka.

Muratov ei suoraan sanonut, minkä tahon hän arvelee olevan hyökkäyksen takana. Hän kuitenkin muistutti, että kolme kansalaisjärjestöä on nostanut oikeusjutun palkkasotureita välittävää Wagner-yhtiötä vastaan lehden artikkelien perusteella.

Novaja Gazetan toimittaja Denis Korotkov on kirjoittanut lukuisia artikkeleita Wagnerista.

Novaja Gazetaa vastaan on hyökätty toistuvasti, ja sen toimittajia on tapettu. Vuonna 2006 lehden toimittaja Anna Politkovskaja ammuttiin asuntonsa rappukäytävään.

Vuonna 2017 lehden kolumnisti Julia Latynina joutui pakenemaan Venäjältä useiden hyökkäysten jälkeen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut