Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Viisi yhtiötä jätti Traficomille tarjouksen maakuntakenttien reiteistä

Liikenne- ja viestintäviraston Traficomin toteuttamaan kilpailutukseen kuuluvat reitit Helsingin ja Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemien välillä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Mika-Matti Taskinen / STT

Yhteensä viisi yhtiötä jätti tarjouksen koskien Suomen viiden maakuntalentokentän reittejä, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Lentoliikenteen kilpailutus päättyi tiistaina. Traficomin toteuttamaan kilpailutukseen kuuluvat reitit Helsingin ja Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemien välillä.

Viisi maakuntakenttää oli viime vuonna ilman lentoja yli puoli vuotta, kun Finnair keskeytti lentonsa kentille koronapandemian vuoksi. Finnair aloitti maakuntakentille lennot uudestaan lokakuusta ja jatkaa lentämistä huhtikuun 18. päivään saakka. Tarjouskilvan voittaneen yhtiön liikennöinti alkaisi aikaisintaan huhtikuun 19. päivänä.

Traficom tarkistaa seuraavaksi tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden ja soveltuvuuden. Kilpailutuksen tuloksesta tiedotetaan, kun sopimukset on tehty.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut