Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alaikäinen poika kuristi 13-vuotiasta hirttosilmukalla – syytetylle vaaditaan ehdollista vankeutta

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa alkoi tällä viikolla oikeudenkäynti tapauksessa, jossa alaikäinen poika laittoi 13-vuotiaalle pojalle hirttosilmukan kaulan ympärille ja kuristi tätä. Haastehakemuksen mukaan syytetty heitti köyden puussa olleen oksan yli ja sen jälkeen kuristi uhria siten, että roikkui omalla painollaan köyden toisessa päässä. Kuristaminen loppui vasta, kun muut paikalla olleet ihmiset tulivat keskeyttämään toiminnan, haastehakemuksessa sanotaan.

13-vuotiaan pojan asianajajan laatiman vaatimuskirjelmän mukaan teko aiheutti uhrille pelkoa ja ahdistusta, eikä uhri ole halunnut enää käydä koulussa tai kulkea kylillä.

Syyttäjä pitää tekoa törkeänä ja nöyryyttävänä, koska se tapahtui uhrin kavereinaan pitämien ihmisten nähden.

Syytetylle pojalle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta muun muassa nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä. Syytetty on myöntänyt kuristamisen köydellä, mutta kiistää sen, että pahoinpitely olisi törkeä.

13-vuotiaan pojan asianajaja vaatii oikeutta ottamaan huomioon sen, että syytetyn väkivaltainen toiminta uhria kohtaan on muuttunut ajan saatossa aina vain vakavammaksi, ja viimeisessä teossa on hänen mukaansa uhattu jopa uhrin henkeä.

Pahoinpiteli uhria jo aiemmin

Syyttäjän mukaan syytetty pahoinpiteli 13-vuotiasta poikaa jo aiemmin muun muassa lyömällä tätä kahteen otteeseen nyrkillä päähän ja polttamalla tätä useita kertoja palavalla tupakalla kyynärvarteen. Häntä syytetään näiden tekojen osalta kaikkiaan neljästä nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä. Teot tapahtuivat päijäthämäläisessä kunnassa kesällä 2019.

Uhri vaatii syytetyltä pojalta yli 14 000 euron korvauksia pitkään jatkuneesta väkivaltaisesta kiusaamisesta.

Syytetty myöntää aiemmat pahoinpitelyt. Häntä syytetään myös kahdesta muusta syytekohdasta, jotka on kuitenkin salattu haastehakemuksesta. Myös näiden syytekohtien asianomistajien tiedot on salattu.