Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sarjakuvapiirtäjä Julien Berjeaut loi cowboy Lucky Lukesta kertovan ranskalais-belgialaisen klassikkosarjakuvan uudelleen lisäten siihen mustan sankarin, joka pohjautui uraauurtaneeseen apulaisseriffiin. Andrea Mantovani / The New York Times

The New York Times -artikkeli: Cowboy-ikoni Lucky Luke sai vihdoin kumppanikseen mustan sankarin – "Rasismin historia on meidän historiaamme", muistuttaa vanhat stereotypiat klassikosta karistanut sarjakuvataiteilija

Norimitsu Onishi

Sarjakuvapiirtäjä Julien Berjeaut’lla oli jo yksi menestyssarja takataskussaan, kun hän muutama vuosi sitten sai tarjouksen, josta ranskankielisellä alueella työskentelevä saattoi vain haaveilla: Voisiko Berjeaut ottaa vastuulleen sarjakuvaklassikon, Lucky Luken?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja