Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia koronatartuntoja Suomessa 770, rokotettuja yli 700 000

Koronavirustartuntojen määrän kasvu jatkui tänään suurin piirtein viime päivien tahdilla. Suomessa raportoitiin 770 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusia kuolemantapauksia puolestaan ei ole raportoitu.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin takia on 271 ihmistä, mikä on neljä vähemmän kuin eilen. Heistä tehohoidossa on 55. Teholla olevien määrä on kasvanut viidellä.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt yli 701 200 ihmistä. Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä lähes 30 000:lla.

Pahin epidemiatilanne Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa

Pandemian aikana raportoitujen koronavirustartuntojen määrä ylitti nyt 70 000:n rajapyykin. Tartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä yli 70 200.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 363 tartuntaa, mikä on 1 112 tartuntaa enemmän kuin edellisten 14 vuorokauden aikana.

Ilmaantuvuudeltaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) onkin selkeästi Suomen pahinta tautialuetta ilmaantuvuusluvullaan 340. Toiseksi pahin tilanne on Varsinais-Suomessa, jossa ilmaantuvuus on 245. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää asukaslukuun nähden viimeisen kahden viikon aikana.

Turussa yhteensä noin 70 koronaan sairastunutta kansainvälistä vaihto-opiskelijaa on määrätty tai tullaan määräämään eristykseen ja vajaa parisataa altistunutta asetettu tai tullaan asettamaan karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä, Turun kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Tartuntojen saaneiden ja altistuneiden määrän odotetaan kasvavan.

Paras tilanne on Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa, jossa ilmaantuvuus on 16:n paikkeilla. Ilmaantuvuus on alle 30:n myös Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Kainuun sote tosin kertoi perjantaina, että Terrafamen teollisuusalueella Sotkamossa havaitussa tartuntaketjussa todettiin torstaina neljä uutta tartuntaa. Terrafamen alueella työskenteleviä on laajasti ohjattu koronatesteihin, jotta mahdollisesti altistuneet saadaan tietoon. Kainuun prikaati ilmoitti myös kolmesta uudesta varusmiehellä todetusta tartunnasta.

Presidentti sai rokotteen

Presidentti Sauli Niinistö, 72, on saanut ensimmäisen koronavirusrokotteen. Hän tviittasi perjantaina, että kyse on Pfizerin ja Biontechin koronarokotteesta.

Presidentti kertoi, että aikoo tästäkin eteenpäin toimia muita kunnioittaen, pitää maskia ja noudattaa varovaisuutta. Niinistö myös muistutti, että rokotettu tai koronan jo sairastanut saattaa silti levittää virusta.

Helsingissä koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä 70 vuotta tänä vuonna täyttäville tai sitä vanhemmille sekä heidän omaishoitajilleen. Lisäksi rokotevuorossa ovat ne vähintään 16-vuotiaat, jotka sairautensa tai terveydentilansa vuoksi ovat erittäin voimakkaasti alttiita vakavalle koronavirustaudille.

Poliisi: Ravintolat noudattavat koronarajoituksia hyvin

Ravintolat ovat poliisin mukaan noudattaneet erittäin hyvin koronaepidemian torjuntaan liittyviä säädöksiä, jotka tulivat voimaan viime viikon maanantaina.

Ensimmäisen valvontaviikon aikana poliisi teki lähes 2 600 tarkastusta ravintoloihin ja kahviloihin. Huomautettavaa löytyi poliisin mukaan hyvin vähän.

– Poliisi kirjasi vähäisiä rikkomuksia kymmenkunta. Vain yhdestä ravitsemisliikkeestä jouduttiin kirjaamaan ilmoitus, kertoo poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Rikkomuksia ilmeni Järvenpään mukaan lähinnä noutoruokaa myyvissä ravintoloissa. Muutamat asiakkaat olivat jääneet syömään myyntipisteeseen, sen välittömään läheisyyteen tai katetulle terassille. Kahdessa ravitsemisliikkeessä oli asiakkaita, ja toisessa niistä ei ollut näkyvillä mitään koronaohjeistusta.