Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Taidemaalari Ilja Repinin tunnetuimmat teokset odottavat Ateneumissa koronarajoitusten päättymistä

Ateneumin Ilja Repin -näyttelyyn on saatu muun muassa työt Sadko vedenalaisessa valtakunnassa ja Volgan lautturit (taustalla). Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Venäläisen taidemaalarin Ilja Repinin kauan tavoiteltu näyttely avautuu Ateneumin taidemuseossa Helsingissä, kun se vallitsevassa koronatilanteessa on mahdollista. Näyttely on esillä elokuun loppupuolelle asti, minkä jälkeen näyttely siirtyy Pariisiin.

Repin (1844–1930) oli tunnettu ympäristönsä ja aikansa kuvaamisesta, ja teosten keskiössä olivat usein tavalliset kansalaiset. Ateneumissa on esillä yli 130 Repinin teosta, muun muassa taiteilijan tunnetuimpiin teoksiin lukeutuvat Volgan lautturit sekä Zaporogit kirjoittamassa pilkkakirjettä Turkin sulttaanille.

Ateneum kertoo havitelleensa Repinin näyttelyä 25 vuoden ajan. Näyttely on ensimmäinen Repinin koko uraa esittelevä katsaus Suomessa 2000-luvulla.

Repin asui viimeiset vuosikymmenensä silloisen Suomen puolella Terijoen Kuokkalassa. Kuokkala on nykyisin nimetty Repinin mukaan Repinoksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut