Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Putin otti koronarokotuksen, mutta ei julkisesti

Toisin kuin monet muut maailman johtajat, Vladimir Putin ei ottanut rokotetta julkisesti. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putin on saanut ensimmäisen koronarokotuspiikkinsä, kertoi hänen edustajansa Dmitri Peskov tiistaina. Peskov ei tarkentanut, minkä kolmesta venäläisestä koronarokotteesta Putin sai.

Venäjä on kehittänyt kolme koronarokotetta: Sputnikin, EpiVacCoronan ja CoviVacin. Niistä Sputnik on saanut eniten julkisuutta.

– Putin on rokotettu koronavirusta vastaan. Hän voi hyvin. Huomenna hänellä on täysi työpäivä, Peskov sanoi valtiollisen Ria-Novosti -uutistoimiston mukaan.

Toisin kuin monet muut maailman johtajat, Putin ei ottanut rokotetta julkisesti. Peskovin mukaan moinen ei ollut tarpeen, koska presidentti tekee muuten kovasti työtä rokotusten eteen.

Venäjän koronarokotukset ovat edenneet vitkastellen, ja vasta neljä miljoonaa maan 144 miljoonasta asukkaasta on saanut molemmat rokotukset. Yhden rokotuspiikin on saanut yhteensä kuusi miljoonaa ihmistä.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut