Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sitowise ja Orthex löytyvät Helsingin pörssin listoilta huomisesta alkaen

Kaupankäynti rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Sitowisen sekä käyttötavaroita valmistavan Orthexin osakkeilla on määrä aloittaa Helsingin pörssissä huomenna, yhtiöt kertovat.

Kauppaa käydään loppuviikon ajan väliaikaisella pre-listalla. Ensi viikosta alkaen yhtiöt ovat pörssin päälistalla.

Sitowise kertoi maaliskuun alussa suunnittelevansa päälistalle listautumista. Yhtiö kertoi hakevansa listautumisannilla tukea kasvustrategiansa ja yritysostojen toteuttamiseen.

Maaliskuun alussa kerrottiin, että Sitowisen listautumisanti koostuisi 75 miljoonan euron osakeannista ja yhtiön omistajien osakemyynnistä.

Nyt Sitowise on keskeyttänyt listautumisantinsa. Sekä yhtiön yleisö- ja henkilöstöanti että institutionaalisille sijoittajille suunnattu listautumisanti on ylimerkitty, eli arvopaperien kysyntä on ylittänyt tarjolla olevan määrän.

Sitowisella on projekteja pääosin Suomessa ja Ruotsissa. Keskiössä yhtiöllä ovat älykkään kaupunkikehityksen ja liikkumisen ratkaisut. Yhtiö on ollut muun muassa suunnittelemassa Helsinkiin rakennettavaa pikaraitiolinjaa Raide-Jokeria. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 160 miljoonaa euroa.

Ahkera listautumisviikko

Myös Orthex kertoi keskiviikkona, että sen listautumisanti on ylimerkitty.

Orthexin liikevaihto oli viime vuonna 76 miljoonaa euroa. Espoossa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on kolme omaa tehdasta, jotka sijaitsevat Suomessa ja Ruotsissa. Sillä on myyntitoimistoja Pohjoismaissa, Saksassa ja Britanniassa

Aiemmin tällä viikolla Tampereella kotipaikkaansa pitävä ohjelmistoyritys Gofore siirtyi kasvuyrityksille tarkoitetulta First North -listalta Helsingin pörssin päälistalle.