Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronatapausten määrissä on ollut lievää laskua, mutta tehohoidossa on huolestuttava tilanne – "Rajoituksia on jatkettava ja tehostettava"

THL:n Taneli Puumalainen ja Fimean Liisa Näveri kertovat osaltaan koronatilanteesta torstain tilannekatsauksessa. Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

STT , Tommi Salo

Uusien todettujen koronatapausten määrät laskivat hieman viime viikolla ensimmäistä kertaa sitten helmikuun puolivälin. Asiasta kerrottiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiedotustilaisuudessa.

Vaikka epidemian valtakunnallinen kasvu on toistaiseksi tasaantunut, tartuntoja todetaan edelleen hyvin runsaasti.

STM:n mukaan epidemia on yhä erittäin voimakas ja luvut liian korkeita. Muuntovirukset ovat selvästi muuttaneet epidemian kulkua. STM suosittaakin, että rajoituksia on jatkettava ja tehostettava. 

Maaliskuun aikana kuormitus erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla on kasvanut. Tehohoidon tarve on lisääntynyt huomattavasti, erityisesti viimeisten päivien aikana.

Taudin ilmaantuvuus ei ole noussut samalla tavalla vanhimmissa ikäluokissa, mikä kertoo rokotteiden vaikuttavan, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

THL:stä kerrottiin aamun tilannekatsauksessa, että Suomessa todettaneen torstaina noin 730 uutta koronatartuntaa. Tarkka lukema varmistuu puoleenpäivään mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitävät torstaina kello 10 alkaen koronatilannekatsauksen, jossa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi tilaisuudessa käydään läpi rokotustilannetta.

Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä, ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:stä ja lääketurvallisuusyksikön päällikkö Liisa Näveri Fimeasta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut