Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italia aikoo puuttua rokotteesta kieltäytyneiden terveydenhuollon työntekijöiden toimintaan

Italiassa hallitus aikoo puuttua koronarokotteesta kieltäytyneiden terveydenhuollon työntekijöiden toimintaan.

– Ei ole lainkaan hyvä, että rokottamattomat työntekijät ovat tekemisissä sairaiden ihmisten kanssa, sanoi Italian pääministerin Mario Draghi lehdistötilaisuudessa perjantaina.

Luoteis-Italiassa Ligurian alueella ainakin 12 ihmistä on saanut koronavirustartunnan kahdessa sairaalassa kahden rokottamattoman terveydenhuollon työntekijän vuoksi. Alueen presidentti Giovanni Toti vaati torstaina kansallista lakia asiasta.

Pääministerin mukaan asiasta valmistellaan sääntelyä, mutta yksityiskohdista ei ole vielä päätetty.

Rokotteen ottamatta jättäneiden terveydenhuollon työntekijöiden määrä ei Italiassa ole tiedossa. Terveysministeri Roberto Speranzan mukaan kyse on kuitenkin erittäin vähäisestä määrästä.

Koululaiset palaavat kouluun koko maassa

60 miljoonan asukkaan Italiassa on annettu yhteensä 8,7 miljoonaa rokoteannosta. Täyden rokotesuojan on saanut vajaat 2,8 miljoonaa ihmistä eli vajaat viisi prosenttia väestöstä.

Terveysministerin mukaan Italiassa on nyt nähtävissä hyvin varhaisia merkkejä epidemian hidastumisesta. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä viikossa väkilukuun suhteutettuna hieman alle 250 sataatuhatta asukasta kohden.

Nuorimmat koululaiset pääsevät pääsiäisen jälkeen jälleen kouluun koko maassa. Koulut suljettiin suurimmassa osassa maata maaliskuun puolivälissä.

Roomassa ja sen lähialueilla lievennetään koronarajoituksia myös ihmisten liikkumisen suhteen. Toisaalta muun muassa Toscanassa ja Calabriassa siirrytään tiukempiin rajoituksiin.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Italiassa epidemian aikana yhteensä 107 000.