Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylässä isänsä tappanut ja isoisänsä tappoa yrittänyt mies oli syyntakeeton – jätettiin tuomitsematta rangaistukseen

STT

Isänsä tappanut ja isoisänsä tappoa yrittänyt 21-vuotias mies oli tekoaikaan syyntakeeton eli hän ei ymmärtänyt tekonsa seurauksia, katsoi Keski-Suomen käräjäoikeus tiistaina antamassaan tuomiossa.

Rikokset tapahtuivat viime vuoden toukokuussa Jyväskylässä talossa, jossa tuomittu ja uhrit asuivat yhdessä. Käräjäoikeus luonnehti miehen isäänsä kohtaan käyttämää väkivaltaa silmittömäksi. Nyrkeillä hakkaamisen jälkeen mies oli ottanut liki kolme kiloa painaneen rautatangon ja iskenyt sillä isäänsä lukuisia kertoja ylävartaloon ja päähän, kunnes uhri ei enää liikkunut.

Pihalta mies palasi taloon ja ryhtyi hakkaamaan 76-vuotiasta isoisäänsä nyrkein ja rautatangolla päähän. Mies lopetti väkivallan vasta kun poliisi saapui paikalle ja käytti häneen etälamautinta.

Mies jätettiin tuomitsematta rangaistukseen. Hän on vangittuna, kunnes päätös psykiatrisen sairaanhoidon tarpeesta on annettu.

STT ei julkaise miehen nimeä syyntakeettomuuden takia.

Näin Jyväskylän Holstin perhesurman tapahtumat etenivät – Naapurit havahtuivat veritekoon, mutta pelkäsivät sekavaa nuorukaista

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut