Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Korkeakouluihin haettiin viime vuotta enemmän

Yliopistoissa kovin kilpailu aloituspaikoista on lääketieteissä, maa- ja metsätalousaloilla ja palvelualoilla. Kuvassa Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus. Minna Raitavuo / LEHTIKUVA

STT

Korkeakouluihin haettiin viime vuotta enemmän. Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki yhteensä lähes 158 000 hakijaa, mikä on yli 6 000 enemmän kuin viime vuonna, kertoo Opetushallitus.

Korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen oli haettavana miltei 51 000 aloituspaikkaa. Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi keskiviikkona.

Yliopistoissa kovin kilpailu aloituspaikoista on lääketieteissä, maa- ja metsätalousaloilla ja palvelualoilla. Ammattikorkeakouluissa suhteellisesti vaikeinta on päästä opiskelemaan suuhygienisti- ja hammasteknikkokoulutukseen sekä luonnontieteiden alalle.

Hakijoista 47 prosenttia haki pelkästään ammattikorkeakouluun, 39 prosenttia pelkästään yliopistoon ja 14 prosenttia molempiin. Haussa pystyi hakemaan kuuteen hakukohteeseen, ja keskimäärin hakijat hakivat 3,4 kohteeseen.

Ajoissa lähetetyt hakemukset hyväksytään

Hakuajan viimeisen tunnin aikana Opintopolussa jätettiin lähes 4 300 hakemusta. Hakuajan viimeisten 9 minuutin aikana palvelu ruuhkautui, eivätkä kaikki hakijat saaneet hakemustaan tallennettua, Opetushallitus kertoo tiedotteessaan.

Noiden yhdeksän minuutin aikana jätettiin vielä noin 800 hakemusta onnistuneesti, mutta joitakin kymmeniä tallennusyrityksiä epäonnistui.

Opintopolun lokitietojen mukaan ajoissa tallennusta yrittäneiden hakemukset voidaan vielä hyväksyä. Virheilmoituksen saaneiden kannattaa olla yhteydessä sen korkeakoulun hakijapalveluihin, mihin oli hakemassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut