Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvieläimiä hulahti joukoittain jäiden läpi Varsinais-Suomessa – neuvokas mökkeilijä tarttui moottorisahaan Pöytyällä

Varsinais-Suomessa pelastuslaitos sai pitkänäperjantaina kirmata rannalta toiselle hirvieläinten hädän vuoksi. Ensimmäinen puhelu tuli Pöytyältä, jossa jää oli pettänyt hirven alla.

Pelastuslaitoksen paloesimies Tarmo Katajamaa kertoo, että lopulta pelastuslaitoksella ei kuitenkaan ollut paikan päällä tehtävää, sillä neuvokas mökkiläinen oli tarttunut moottorisahaan ja aukaissut hirvelle kulkureitin rantaan.

Pelastusyksikön hommaksi jäi kehua mökkeilijää esimerkillisestä suorituksesta ja varmistaa, ettei eläin ollut jäänyt loukkaantuneena lähimaastoon.

– Hirvi oli kuulemma juossut pirteänä metsään eikä havaittavissa ollut mitään vammoja, Katajamaa sanoo.

Seuraava hälytys tuli Uudestakaupungista, jossa peura oli humpsahtanut läpi jäästä merialueella. Peura oli kuitenkin taistellut itse tiensä pois vedestä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle. Katajamaan mukaan peuran oli kerrottu poistuneen paikalta terhakkaasti.

Dramaattisin tehtävä oli Taivassalossa, jossa neljä mantereelta saareen jään poikki matkannutta peuraa päätyi veden varaan. Katajamaa kertoo, että pelastusyksiköt avasivat peuroille reittiä veneen kanssa.

Kaksi aikuista peuraa pääsi uimalla turvaan, mutta kaksi vasaa nostettiin pelastuslaitoksen veneen kyytiin. Operaatio onnistui, ja eläimet pääsivät määränpäähänsä omin jaloin.