Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lähes 300 siirtolaista tuuliajolla Välimerellä – hukkuminen uhkaa

IOM:n mukaan yli 1 200 siirtolaista kuoli viime vuonna yrittäessään ylittää Välimerta. Kuva pelastusoperaatiosta vuodelta 2019. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Noin 270:tä Eurooppaan pyrkijää uhkaa hukkuminen Välimerellä, hyväntekeväisyysjärjestö kertoi lauantaina. Vapaaehtoisvoimin toimivan Alarm Phonen mukaan ohitse kulkeneet kauppalaivat eivät suostuneet pelastamaan siirtolaisia ja sekä Italian rannikkovartiosto että Maltan puolustusvoimat ovat kieltäytyneet auttamasta tai koordinoimasta heidän pelastamistaan.

Italian ja Maltan viranomaiset eivät ole vastanneet uutistoimisto AFP:n kommenttipyyntöihin.

Siirtolaiset ovat järjestön mukaan kolmessa veneessä ja heidän tilanteensa on "kriittinen". Alarm Phone raportoi siirtolaisveneistä ensimmäisen kerran jo eilen.

Myös toinen Välimerta ylittäviä auttava hyväntekeväisyysjärjestö Sea-Watch on paikantanut veneet ja vedonnut kauppalaivoihin siirtolaisten pelastamiseksi.

YK:n kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan yli 1 200 siirtolaista kuoli viime vuonna yrittäessään ylittää Välimerta. Myös tänä vuonna tahti on ollut sama.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut