Eduskunnassa tehdään ylimääräinen tilintarkastus VTV:n osalta – " Kyllä tämä vaatii nyt tarkempaa selvitystä"

Eduskunnan tilintarkastajien on määrä allekirjoittaa eduskunnan tilintarkastuskertomus ensi viikolla, mutta kansanedustaja Veijo Niemen mukaan tilintarkastuskertomusta ei voida allekirjoittaa VTV:n osalta. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Tuomas Savonen / STT

Eduskunnassa tehdään ylimääräinen tilintarkastus Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) osalta, kertoo eduskunnan tilintarkastajien puheenjohtaja, kansanedustaja Veijo Niemi (ps.).

Ylimääräinen tilintarkastuskertomus liittyy VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin toiminnassa havaittuihin epäselvyyksiin.

Eduskunnan tilintarkastajien on määrä allekirjoittaa eduskunnan tilintarkastuskertomus ensi viikolla, mutta Niemen mukaan tilintarkastuskertomusta ei voida allekirjoittaa VTV:n osalta.

– En suostu allekirjoittamaan sellaista tilintarkastuskertomusta, kun samaan aikaan eduskunnan kansliatoimikunta on pohtimassa Yli-Viikarin mahdollista virasta pidättämistä, tarkastusvaliokunta laatii mietintöä VTV:stä ja Keskusrikospoliisikin tutkii asiaa. Olisin aika uuno, jos samaan aikaan allekirjoittaisin puhtaan tilintarkastuskertomuksen myös VTV:n osalta. Kyllä tämä vaatii nyt tarkempaa selvitystä, Niemi sanoi STT:lle.

Niemen mukaan ylimääräinen tilintarkastus on määrä saada tehtyä huhtikuun aikana.

Ylimääräinen tilintarkastus on Niemen mukaan tarkoitus kohdistaa julkisuudessa olleisiin epäselvyyksiin.

– Tämä perataan nyt ja katsotaan sitten mikä tilanne on, Niemi sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut