Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Eduskunnassa tehdään ylimääräinen tilintarkastus VTV:n osalta – " Kyllä tämä vaatii nyt tarkempaa selvitystä"

Eduskunnan tilintarkastajien on määrä allekirjoittaa eduskunnan tilintarkastuskertomus ensi viikolla, mutta kansanedustaja Veijo Niemen mukaan tilintarkastuskertomusta ei voida allekirjoittaa VTV:n osalta. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Tuomas Savonen / STT

Eduskunnassa tehdään ylimääräinen tilintarkastus Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) osalta, kertoo eduskunnan tilintarkastajien puheenjohtaja, kansanedustaja Veijo Niemi (ps.).

Ylimääräinen tilintarkastuskertomus liittyy VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin toiminnassa havaittuihin epäselvyyksiin.

Eduskunnan tilintarkastajien on määrä allekirjoittaa eduskunnan tilintarkastuskertomus ensi viikolla, mutta Niemen mukaan tilintarkastuskertomusta ei voida allekirjoittaa VTV:n osalta.

– En suostu allekirjoittamaan sellaista tilintarkastuskertomusta, kun samaan aikaan eduskunnan kansliatoimikunta on pohtimassa Yli-Viikarin mahdollista virasta pidättämistä, tarkastusvaliokunta laatii mietintöä VTV:stä ja Keskusrikospoliisikin tutkii asiaa. Olisin aika uuno, jos samaan aikaan allekirjoittaisin puhtaan tilintarkastuskertomuksen myös VTV:n osalta. Kyllä tämä vaatii nyt tarkempaa selvitystä, Niemi sanoi STT:lle.

Niemen mukaan ylimääräinen tilintarkastus on määrä saada tehtyä huhtikuun aikana.

Ylimääräinen tilintarkastus on Niemen mukaan tarkoitus kohdistaa julkisuudessa olleisiin epäselvyyksiin.

– Tämä perataan nyt ja katsotaan sitten mikä tilanne on, Niemi sanoi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut