Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Eduskunnan puhemiehistö kutsuu eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle Turtiaisen tviitin takia

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän viestin, jota monet ovat pitäneet uhkaavana. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Eduskunnan puhemiesneuvosto kutsuu eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle kansanedustaja Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

Puhemiesneuvosto ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat tapaavat asiaan liittyen ensi perjantaina.

Puhemiesneuvosto sanoi eduskunnan tiedotteessa pitävänsä asiaa erittäin vakavana.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän viestin, jota monet ovat pitäneet uhkaavana.

– Ystäväni sanoi - ”olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski.” No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä katsoi Turtiaisen antavan käytännössä tappouhkauksen kaikille kollegoilleen ja toivoi Helsingin poliisin tutkivan asian.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kirjoitti Twitterissä lauantaina, että väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa. Samalla hän kirjoitti, että Turtiaisen uhkauksenomaiseen tviittiin palataan eduskunnassa heti pääsiäisen jälkeen.

Turtiainen ei itse läsnä

Eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan mukaan Turtiaisen ei ole tarkoitus osallistua perjantain kokoukseen, mutta hänelle on varattu mahdollisuus esittää näkemyksensä tapahtuneesta kirjallisesti.

Turtiainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vuonna 2019 perussuomalaisten listoilta, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä.

Turtiainen muodostaa nykyisin oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut