Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Danske Bank: Korona iskenyt Pohjoismaiden talouksiin yhtä voimakkaasti, tänä vuonna Suomen kasvu jää muista

Pohjoismaissa esimerkiksi rakennustyömaat on pyritty pitämään pyörimässä pandemiasta huolimatta. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Danske Bank ennustaa, että Suomen kasvu jää tänä vuonna Pohjoismaiden matalimmaksi. Suomessa kasvuksi ennustetaan nyt 2,3 prosenttia, kun esimerkiksi Ruotsissa kasvuksi ennakoidaan 3,4 prosenttia.

Toipumiseen liittyy epävarmuutta.

– On riski, että toipuminen on samankaltaista kuin muiden talouskriisien jälkeen ja tapahtuu siten usean vuoden aikana. Emme vielä myöskään tiedä, milloin taloudet avautuvat kokonaan ja milloin matkailu ja turismi palaavat entiselle tasolleen, sanoo Danske Bankin pääekonomisti Las Olsen tiedotteessa.

Korona näyttää aiheuttaneen pohjoismaisille talouksille samankokoisen iskun, vaikka maiden tilanne ja koronatoimet eroavat toisistaan. Maiden taloudet supistuivat viime vuonna noin kolme prosenttia, kun euroalueella pudotus oli vajaat seitsemän prosenttia.

Olsenin mukaan tasaista suoriutumista selittää yksi tekijä.

– Yksi yhteinen osa koronatoimissa on ollut pyrkimys pitää sulun ulkopuolella olevat talouden osa-alueet, kuten tehtaat ja rakennustyömaat, pyörimässä välttämällä liikkumisrajoituksia, Olsen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut