Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Turtiainen puhemiesneuvostolle: Turha yrittää puuttua eduskunnan ulkopuolisiin tekemisiini

Ano Turtiainen eduskunnan täysistunnossa 6. huhtikuuta. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Kansanedustaja Ano Turtiaisen mukaan eduskunnan puhemiehistön on turha yrittää puuttua hänen eduskunnan ulkopuolisiin tekemisiinsä.

Eduskunnan puhemiehistö kutsui eilen eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle keskustelemaan Turtiaisen viime lauantaina viestipalvelu Twitterissä julkaisemasta kommentista, jonka monet ovat kokeneet uhkaavaksi.

Turtiainen lähetti keskiviikkona sähköpostitse puhemiesneuvostolle, eduskunnan pääsihteerille, eduskuntaryhmien puheenjohtajille ja tiedotusvälineille kommenttinsa asiasta.

Turtiainen muistuttaa, että hän ei ole puhemiesneuvoston alainen eikä sille tilivelvollinen.

– Me voimme keskustella yhdessä vaikka kuinka paljon esimerkiksi eduskunnan salityöskentelystä ja siihen liittyvistä yhteisistä pelisäännöistä, mutta teidän on ihan turha yrittää puuttua mihinkään muihin tekemisiini, Turtiainen kirjoittaa.

– Kansalaiset ovat valinneet minut määräajaksi edustamaan heitä, joten heillä minä olen töissä, ja heille minä olen tilivelvollinen, Turtiainen jatkaa.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän viestin, jota eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) piti "uhkauksenomaisena".

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut