Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Tänään selviää, kuinka koronarajoituksia puretaan Suomessa – Konduktöörit osoittavat mieltään

Hallitus julkistaa tänään suunnitelmansa koronarajoitusten purkamisesta

Hallitus kertoo tänään aamupäivällä tiedotustilaisuudessaan niin sanotun exit-strategian sisällöstä. Siinä esitellään koronarajoitusten purkamista ja niiden aikatauluja.

Strategiasta on vuotanut jo julkisuuteen alustavia tietoja. Niiden mukaan Suomea avattaisiin mahdollisesti jo huhtikuun puolella ja esimerkiksi toukokuussa poistettaisiin kirjastojen sulkemisia.

Suunnitelman virallisen esittelyn jälkeen se lähetään yleiselle lausunto- ja kommentointikierrokselle.

Tiedotustilaisuus alkaa kello 9.30.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat puivat tänään Ano Turtiaisen tviittiä

Eduskunnan puhemiehistö tapaa tänään eduskuntaryhmien puheenjohtajat kansanedustaja Ano Turtiaisen viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän kommentin, jonka monet ovat kokeneet uhkaavaksi.

Puhemiesneuvosto kutsui puheenjohtajat keskusteluun tiistaina. Puhemiesneuvosto sanoi eduskunnan tiedotteessa pitävänsä asiaa erittäin vakavana.

Turtiaisen ei ole tarkoitus osallistua kokoukseen.

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaus vaikuttaa perjantaina junaliikenteeseen – osa junavuoroista peruttu

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaisu vaikuttaa perjantaina rautatieliikenteeseen.

Fintrafficin Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessaan, että joitakin kaukojunavuoroja on peruttu perjantaina. Mielenilmauksen takia on lisäksi peruttu kaikki taajamajunat Kouvolan ja Lahden sekä Kouvolan ja Kotkan sataman välillä.

VR:n mukaan peruttuja yhteyksiä korvataan busseilla.

Yle uutisoi, että konduktöörit jäävät perjantaina kotiin, koska heidän työnantajansa VR ilmoitti käynnistävänsä yt-neuvottelut. Ne koskevat Kouvolan Sanomien mukaan 27:ää työntekijää Kouvolassa.

Tänään liputetaan Mikael Agricolan ja suomen kielen päivän kunniaksi

Tänään vietetään Mikael Agricolan ja suomen kielen päivää. Juhlapäivä on myös vakiintunut liputuspäivä.

Agricola loi suomen kirjakielen muun muassa kirjoittamalla ensimmäisen suomen kielellä julkaistun teoksen, Abc-kirjan, sekä suomentamalla Uuden testamentin.

Agricola oli myös ahkera uskonpuhdistuksen levittäjä. Ennen kuolemaansa hän toimi Turun piispana.

Agricolan päivää on vietetty samalla suomen kielen päivänä vuodesta 1978. Se on myös Elias Lönnrotin syntymäpäivä.

Väkivaltaiset mellakat jatkuvat Pohjois-Irlannissa – poliisia kohti heitettiin polttopulloja

Pohjois-Irlannin pääkaupungissa Belfastissa väkivaltaisuudet jatkuivat myöhään torstaina. Asiasta uutisoi muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Brittilehti Guardian kirjoittaa, että poliisi on käyttänyt vesitykkejä protestoijia vastaan. BBC:n mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta kuuteen vuoteen, kun poliisi käyttänyt vesitykkiä väkivaltaisuuksien tukahduttamiseen. Mellakoitsijat olivat heittäneet poliisia kohti polttopulloja, ilotulitteita ja kiviä.

Britannian ja Irlannin pääministerit ovat aiemmin tuominneet väkivaltaisuudet.

NYT:n ennuste: Amazonin työntekijöiden enemmistö ei kannata ammattiliittoon liittymistä

Yhdysvalloissa suurin osa Amazonin varastokeskuksen työntekijöistä ei kannata ammattiliittoon järjestäytymistä, arvioi New York Times -lehti osittaisen ääntenlaskun perusteella.

Alabaman Bessemerissä varastokeskuksen työntekijät äänestivät helmi-maaliskuussa ammattiliittoon liittymisestä. New York Timesin mukaan äänensä antoi noin 55 prosenttia keskuksen noin 5 800:sta äänioikeutetusta työntekijästä. Äänistä oli torstaina paikallista aikaa laskettu noin puolet. Lasketuista äänistä noin 1 100 oli järjestäytymistä vastaan.

Äänestystä on Yhdysvalloissa seurattu tiiviisti. Jos Bessemerin työntekijät päättäisivät järjestäytyä, se olisi ensimmäinen kerta verkkokauppajätti Amazonin historiassa.