Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iran tehosti jälleen uraanin rikastamistaan

Iranin presidentti Hasan Ruhani otti sentrifugit virallisesti käyttöön seremoniassa, joka näytettiin maan valtiollisessa televisiossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Iran kertoi lauantaina tehostaneensa jälleen uraanin rikastamistaan käynnistämällä uusia sentrifugeja Natanzin ydinlaitoksessa.

Iranin presidentti Hasan Ruhani otti sentrifugit virallisesti käyttöön seremoniassa, joka näytettiin maan valtiollisessa televisiossa.

Yhdysvallat ja Iran ovat parhaillaan neuvottelemassa maan ydinsopimuksesta EU:n välityksellä Wienissä. Yhdysvallat on vihjaillut olevansa valmis purkamaan Iraniin kohdistuvia pakotteita. Iran on pitänyt avausta lupaavana.

Iran on korostanut, ettei se peräänny uraanin rikastamisestaan ennen kuin Yhdysvallat purkaa pakotteita.

Yhdysvallat irtautui ydinasesopimuksesta vuonna 2018 entisen presidentin Donald Trumpin johdolla. Nykyinen presidentti Joe Biden on puolestaan ilmaissut halunsa palata sopimuksen piiriin.

Länsimaat pelkäävät Iranin tavoittelevan ydinasetta. Iranin mukaan sen ohjelma on puhtaasti rauhanomainen ja tähtää energiantuotantoon.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut