Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisin pidätystilanteessa ampuma musta mies kuoli Minneapolisin lähellä – mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa

Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa Minneapolisin alueella puhkesi sunnuntaina mielenosoituksia poliisin ammuttua nuorta mustaa miestä kuolettavasti aiemmin päivällä. 20-vuotias Daunte Wright kuoli poliisin ammuttua häntä pidätystilanteessa.

Satoja ihmisiä kerääntyi osoittamaan mieltään Brooklyn Centerin kaupungin poliisiasemalle. Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja tainnutuskranaatteja.

New York Timesin mukaan poliisi käytti myös kumiluoteja. Osa mielenosoittajista puolestaan heitteli poliiseja kivillä, roskasäkeillä ja vesipulloilla. Läheisessä ostoskeskuksessa noin 20 liikkeeseen murtauduttiin, lehti kertoo.

Paikallista aikaa keskiyöhön mennessä paikalle oli saapunut myös kansalliskaarti. Poliisi julisti kokoontumisen laittomaksi, ja kaupungin pormestari määräsi ulkonaliikkumiskiellon aamukuuteen asti.

Minneapolisin alueen tunnelmia on kuvattu jännitteisiksi, sillä alkamassa on kolmas viikko ex-poliisi Derek Chauvinin oikeudenkäynnissä. Chauvinia syytetään mustan George Floydin kuolemasta. Floydin kuolemaa seurasivat laajat mielenosoitukset rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa.

Pysäytettiin liikennerikkomuksen vuoksi

Paikallisen poliisin lausunnon mukaan autoa ajanut mies pysäytettiin sunnuntaina liikennerikkomuksen vuoksi. Poliisit huomasivat, että miehestä oli annettu pidätysmääräys ja yrittivät ottaa tämän kiinni. Mies kuitenkin palasi autoonsa, jolloin yksi poliiseista käytti asettaan ja osui häneen.

Mies ajoi usean korttelin matkan, kunnes törmäsi toiseen autoon, kertovat muun muassa CNN ja New York Times. Hän kuoli tapahtumapaikalla. Autossa ollut naismatkustaja loukkaantui.

Osavaltion rikostutkintaviranomainen on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle tutkivansa poliisiin liittyvää ampumistapausta Brooklyn Centerissä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut