Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kaleva: Ravintoloiden aukeaminen johti heti korona-altistumisiin Oulussa – oliko sama pitkän kaavan mukaan iltaa viettänyt henkilö näiden perjantai-illan altistumisten takana?

Ravintoloiden aukeaminen johti Oulussa useisiin korona-altistumisiin. Kuvituskuva. Agata Anttonen
Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Ravintoloiden aukeaminen johti Oulussa heti mahdollisiin korona-altistumisiin, kertoo Kaleva.

Viime viikonloppuna mahdollisia altistumisia tapahtui perjantaina Pepper's karaokebarissa, Patelan grillikioskilla ja Pateniemessä sijaitsevassa Ravintola Housessa. Kaikki mahdolliset altistumiset sattuivat perjantai-iltana. Pepper's karaokebar ja Ravintola House kertovat asiasta Facebook-sivuillaan.

Kaikkien kyseisissä ravintoloissa asioineiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

Kaleva kertoo tietoihinsa viitaten, että ravintola-altistumisten taustalla olisi kyse samasta tartunnan saaneesta henkilöstä. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi vahvistaneet asiaa.

Oulunkaaren kuntayhtymä tiedotti sunnuntaina, että edellä mainittujen ravintoloiden lisäksi koronalle on voinut altistua perjantai-iltana Keltaisessa Aitassa, Tupakka-Aitassa ja Oulun keskustan Tokmannilla.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina koronalle on saattanut altistua lounasaikaan EMC LounasCafessa, Kaleva ja Oulunkaaren kuntayhtymä kertovat.

Pohjois-Pohjanmaalla palattiin koronaviruksen perustasolle huhtikuun alussa. Ravintolat saivat avata ovensa rajoitetuin aukioloajoin viime perjantaina.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut