Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Navalnyi saattaa päätyä pakkoruokintaan, kertoi hänen tukiryhmänsä

Tukijoiden mukaan vankilaviranomaiset pohtivat jatkuvasti pakkosyöttämisen aloittamista, koska Navalnyi ei ole antanut periksi syömälakossaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyita saatetaan alkaa syöttää pakolla, kertovat hänen tukijansa maanantaina. Navalnyi on syömälakossa vankilaolojensa vuoksi.

Navalnyi on laihtunut kahdeksan kiloa sen jälkeen, kun hän aloitti syömälakkonsa vajaat kaksi viikkoa sitten. Navalnyi painaa nyt 77 kiloa, kun hänen painonsa oli vankilaan tullessa 85 kiloa.

Tukijoiden mukaan vankilaviranomaiset pohtivat jatkuvasti pakkosyöttämisen aloittamista, koska Navalnyi ei ole antanut periksi syömälakossaan.

Navalnyi on tukijoiden mukaan siirretty vankilan sairaalasta takaisin vankiparakkeihin.

– Hänen luokseen ei edelleenkään päästetä ulkopuolista lääkäriä, tukiryhmä kirjoitti Twitterissä.

Navalnyin terveys on ollut huonoissa kantimissa. Hänellä on ollut tunnottomuutta käsissään ja jaloissaan sekä kuumetta.

Navalnyin tukijat ovat vaatineet, että hänet siirretään rangaistussiirtolan sairaalasta normaaliin sairaalaan, mutta Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Navalnyilla ei ole oikeutta erivapauksiin.

Navalnyi kärsii vankeusrangaistustaan kovasta kuristaan tunnetussa Pokrovin rangaistussiirtolassa runsaan sadan kilometrin päässä Moskovasta.

Navalnyi pidätettiin tammikuussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta. Helmikuussa hänet tuomittiin reiluksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan, kun hänen vanha kavallustuomionsa muutettiin ehdottomaksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut