Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lännen Media: Koronarokotteista myönnetty ensimmäiset haittakorvaukset

Hyvitystä voi saada varsinaisen haittakorvauksen lisäksi oireiden selvittämisen aiheuttamista kuluista. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on myönnetty ensimmäiset korvaukset koronarokotteiden haitoista, kertoo Lännen Media.

Korvaushakemusten käsittelystä ja korvausten maksamisesta huolehtiva Suomen keskinäinen lääkevahinkovakuutusyhtiö oli perjantaihin mennessä saanut 26 hakemusta. Myönteinen korvauspäätös on tehty kuudessa tapauksessa. Neljän hakemuksen osalta ratkaisu on ollut kielteinen, ja loput tapaukset ovat vielä käsittelyssä.

– Korvattavissa tapauksissa on ollut kyse ohimenevistä ja tunnetuista haittavaikutuksista, mutta oireet ovat kuitenkin kestäneet yli kaksi viikkoa. Oireet ovat olleet esimerkiksi väsymystä tai ihottumaa. Korvaussummat ovat olleet keskimäärin parin tuhannen euron luokkaa, kertoo lääkevahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Tiina Hellgrén Lännen Medialle.

Hyvitystä voi saada varsinaisen haittakorvauksen lisäksi oireiden selvittämisen aiheuttamista kuluista.

Astra Zenecan rokotteen mahdollisesti aiheuttamista veritulpista ei ainakaan toistaiseksi ole jätetty korvausvaatimuksia.

Valtio on luvannut ottaa korvausvastuuta koronarokotteiden mahdollisista haitoista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut