Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Yhden potilaan epäillään kuolleen Astra Zenecan koronarokotteen aiheuttamiin vammoihin

Ilta-Sanomien mukaan Astra Zenecan koronarokotteen epäillään aiheuttaneen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella kolme vakavaa aivolaskimotukosta. Yksi potilas on kuollut aivolaskimotukoksen aiheuttamiin vammoihin.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi vahvistaa IS:lle kuolemantapauksen mutta ei voi kertoa yksittäistapauksesta tietosuojan vuoksi menehtyneen ikää, sukupuolta tai kuinka monta päivää rokotuksen jälkeen aivolaskimotukos havaittiin.

Astra Zenecan koronavirusrokotteeseen on havaittu liittyvän hyvin harvinainen aivojen sinustromboosi- eli kallonsisäisten laskimoiden ja laskimosinusten tukosriski, johon liittyy myös verihiutaleiden vähyys. Tämän syy-seurausyhteyden on vahvistanut Euroopan lääkevirasto EMA.

Suomessa Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä Krar kokoontuu tänään tiistaina pohtimaan mahdollisia jatkotoimia Astra Zenecan koronarokotteen käytössä.