Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

SDP käynnistäisi kotimaisen rokotetuotannon uudelleen – Marin: Pandemia on osoittanut, kuinka arvokkaita rokotteet ja riittävä rokotteiden saanti ovat

Marin totesi tiedotustilaisuudessa, että koronapandemia on osoittanut, kuinka arvokkaita rokotteet ja riittävä rokotteiden saanti ovat yhteiskunnalle. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Saila Kiuttu / STT

SDP ehdottaa, että kotimainen rokotetuotanto aloitetaan uudelleen. Puolue julkaisi oman koronaepidemian jälkeisen jälleenrakennusohjelmansa, jossa tätä esitetään. Pitkän linjan tavoitteissa todetaan, että terveysturvallisuuden varautumisessa on havaittu aukkoja, jotka pitää täyttää.

– Kotimaiseen lääketieteen tutkimukseen ja erityisesti rokotetutkimukseen on panostettava suunnitelmallisesti. Suomessa on käynnistettävä uudelleen kotimainen rokotetuotanto. Sen toimintaedellytysten turvaamisessa valtiolla on merkittävä rooli, ohjelmassa todetaan.

Puolueen puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin totesi tiedotustilaisuudessa, että koronapandemia on osoittanut, kuinka arvokkaita rokotteet ja riittävä rokotteiden saanti ovat yhteiskunnalle.

Hänestä rokotetuotannossa kannattaisi tehdä pohjoismaista yhteistyötä.

– Eli yhteispohjoismaisesti keksiä niitä tapoja, miten rokotetuotantoa voidaan vauhdittaa ja millä tavalla pohjoismaat voisivat olla yhtenäisempi, entistä isommassa roolissa myös rokotteiden valmistamisessa.

Rokotetuotannon käynnistäminen Suomessa vaatii Marinin mukaan jatkoselvittelyä ja arviointia.

Osana terveysturvallisuuden kehittämistä SDP kehittäisi myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) resursseja.

– Tämä vaatii asiantuntijaselvityksen kriisin aikaisesta toiminnasta akuutin tilanteen helpotettua, SDP:n ohjelmassa todetaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut