Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuuban väistyvä johtaja Raul Castro kehotti kunnioittavaan vuoropuheluun maansa ja Yhdysvaltain välillä

Raul Castro kuvassa vuonna 2007. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kuuban väistyvä johtaja Raul Castro kehotti perjantaina kunnioittavaan vuoropuheluun maansa ja Yhdysvaltain välillä. Castro johtaa puhetta viimeisen kerran Kuuban kommunistisen puolueen kokouksessa.

Puheessaan Castro tuomitsi Yhdysvaltain Kuuban-vastaisen "taloussodan", mutta ilmaisi halukkuuden kunnioittavaan vuoropuheluun ja uudenlaisten suhteiden luomiseen Yhdysvaltain kanssa kuitenkin niin, ettei Kuuba luovu vallankumouksen ja sosialismin periaatteista.

Kuuban kommunistisen puolueen nelipäiväinen kokous alkoi perjantaina. Kokous on historiallinen, koska siihen loppuu Castron veljesten kuusi vuosikymmentä jatkunut valtakausi. Valta siirtyy 89-vuotiaalta Raul Castrolta 60-vuotiaalle Miguel Diaz-Canelille, joka on jo vuodesta 2018 toiminut maansa presidenttinä. Tämän lisäksi hän alkaa nyt toimia tärkeimmässä virassa eli Kuuban kommunistisen puolueen ensimmäisenä sihteerinä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut