Korona-aikana on lipsuttu napostelemaan ja mässäilemään, jopa tähteetkin ovat kelvanneet –  "Ruoka on se, josta ensimmäisenä säästetään, jos on tiukkaa", sanoo kuluttajatutkimuksen professori Mari Niva

Kuluttajatutkimuksen professorin Mari Nivan mukaan jalostettujen kasviproteiinien tulo markkinoille on vauhdittanut kasvissyöntiä, sillä niihin on sekasyöjänkin helppo tarttua. Päivi Tuovinen

Hiivan loppuminen ruokakaupoista oli yksi ensimmäisiä merkkejä siitä, kuinka koronapandemia muutti ihmisten arkea ja syömistä. Pian alkoi myös sosiaalinen media pullistella hapanjuurileivistä ja korvapuusteista, kun rajoitusten vuoksi koteihinsa eristäytyneet harrastajaleipurit esittelivät aikaansaannoksiaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja