Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisi epäilee alaikäisiä taposta Helsingin päärautatieasemalla – parikymppinen uhri kuoli epäillyssä puukotuksessa joukkotappelun yhteydessä, osa epäillyistä on tavoittamatta

Poliisi sai maantai-iltana hätäkeskuksesta tehtävän, jonka mukaan asemalla tapeltiin. Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA

Päivi Paju / STT

Helsingin poliisi epäilee alaikäisiä henkilöitä Helsingin päärautatieasemalla maanantaina illalla tehdystä taposta. Uhri oli 24-vuotias. Poliisi ei tiistaina tarkentanut, montako taposta epäiltyjä on.

Poliisi sai puoli yhdeksältä maanantai-iltana hätäkeskuksesta tehtävän, jonka mukaan asemalla oli ollut noin kymmenen, pääosin ulkomaalaistaustaisen henkilön välinen tappelu. Sen yhteydessä yhtä ihmistä oli puukotettu.

Paikalle lähti runsaasti poliisipartioita. Puukotettu kuoli pian sen jälkeen, kun poliisin ensimmäinen partio oli saapunut.

– Poliisi tavoitti osan epäillyistä nopeasti Malmin juna-asemalta, jonne nämä olivat matkustaneet junalla tapahtumien jälkeen. Taposta epäillyt ovat alaikäisiä, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio tiedotteessa.

Larkio vahvisti tiistaina STT:lle, että osa epäillyistä on edelleen tavoittamatta. Poliisi otti maanantaina kiinni kuusi ihmistä, jotka ovat kaikki alaikäisiä. Poliisi ei kommentoi, onko osa heistä jo vapautettu eikä tässä vaiheessa tarkenna, kuinka nuoria alaikäiset ovat. Kuulustelut olivat alkamassa.

Poliisi kertoo, että tilanne oli saanut alkunsa suukovusta ratapihalla. Sieltä kolmen, ulkomaalaistaustaisen henkilön seurue oli kävellyt junaraiteita kohti, kun toinen, isompi seurue lyöttäytyi paikalle. Alikulun kohdalla raiteiden liepeillä tilanne oli äitynyt tappeluksi. Puukotuksen uhri oli osa kolmen hengen seuruetta.

Tutkinnanjohtajan tietojen mukaan seurueet eivät ainakaan varsinaisesti tunteneet toisiaan ennalta. Tapon lisäksi mukaan saattaa tulla rikosnimikkeenä esimerkiksi epäiltyjä pahoinpitelyitä.

Poliisi totesi tiedotteessaan, että esitutkinta on aivan alussa ja tapahtumien kulkua selvitetään. Poliisi ottaa vastaan silminnäkijähavaintoja osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Poliisi tiedotti jo maanantaina, että tilanne ei aiheuttanut vaaraa sivullisille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut