Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Traficom: Viiden maakuntakentän liikenne alkaa toukokuussa

Kajaanin reitti on yksi viidestä lentoreitistä, jonka jatkamista valtio tukee Finnairin vetäytyessä. Kimmo Rauatmaa / LEHTIKUVA

Nina Törnudd / STT

Traficom vahvistaa, että viiden maakuntakentän lentoliikenne alkaa toukokuussa. Ensimmäisenä aletaan lentää Joensuun ja Helsingin välillä sekä kolmioreittiä Kemi–Kokkola–Helsinki. Näillä reiteillä liikenne alkaa 10. toukokuuta.

Joensuuhun lentää Amapola , kolmioreitillä NyxAir . Jälkimmäinen yhtiö liikennöi myös Jyväskylään 17. toukokuuta lähtien.

Kajaanin reitille tulee 24. toukokuuta lähtien tanskalainen DAT .

Traficom ilmoitti viime viikolla, että Kajaanin reitille valittu lentoyhtiö vaihtuu, sillä kaikki julkisen palveluvelvoitteen vaatimukset eivät täyttyneet. Reitille oli aluksi tulossa latvialainen Raf-Avia -yhtiö. DAT oli tullut tarjouskilpailussa toiseksi.

Liikenteen näillä reiteillä piti alkaa huhtikuussa, mutta sitä siirrettiin koronatilanteen vuoksi toukokuulle. Päätös tehtiin yhdessä lentoyhtiöiden ja maakuntien kanssa.

Ostoliikenteellä on tarkoitus pitää yllä säännöllistä lentoliikennettä maakuntakentille, joille ei muuten saataisi lentoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut