Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa alle 65-vuotiaille Astra Zenecan rokotteen saaneille suositellaan kakkosannosta eri valmistajalta

Ruotsin kansanterveysvirasto suositteli tiistaina alle 65-vuotiaille Astra Zenecan koronavirusrokotteen saaneille toiseksi annokseksi jotakin mRNA-rokotetta. Tällaisia ovat esimerkiksi Pfizer-Biontechin ja Modernan rokotteet.

Kansanterveysvirasto ei suosittele alle 65-vuotiaiden rokottamista Astra Zenecan rokotteella, mutta lähes 180 000 alle 65-vuotiasta on jo ehtinyt saada ensimmäisen annoksen juuri Astra Zenecaa.

65-vuotiaille ja sitä vanhemmille virasto pitää rokotetta turvallisena.

Astra Zenecan rokotetta mainosti omalta osaltaan myös valtionepidemiologi Anders Tegnell, 65, joka kertoi maanantaina ottaneensa Astra Zenecan rokotteen osoittaakseen, että sen ympärille syntyneestä kohusta huolimatta koronarokotus juuri tällä rokotteella on "todella hyvä idea yli 65-vuotiaille".

Hollannin julistama yöllinen ulkonaliikkumiskielto päättyy ensi viikolla

Hollannin hallitus ilmoitti tiistaina, että maan koronasulkuun liittyvä yöllinen ulkonaliikkumiskielto päättyy ensi viikolla. Keskiviikosta asti myös kahvilat saavat tarjoilla rajoitetusti ulkoterasseillaan.

Kahvilat saavat olla auki puolesta päivästä iltakuuteen ja niissä saa olla maksimissaan 50 asiakasta. Ihmisille sallitaan myös kaksi lähipiirin ulkopuolista vierasta kotona päivässä, kun nykyinen raja on yksi vieras.

– Totta kai olemme iloisia, että tämä on taas mahdollista, koska yhteiskunta janoaa lisää vapautta, sanoi pääministeri Mark Rutte tiedotustilaisuudessa.

Rutten mukaan rajoitusten purkamisessa on edettävä hyvin varoen, koska tartuntojen kasvu ei vieläkään ole taittunut ja rokotukset eivät ole kunnolla päässeet vauhtiin.

Koronasulkuun liittyvä ulkonaliikkumiskielto oli ensimmäinen Hollannissa julistettu sitten toisen maailmansodan. Kielto toi mukanaan myös maan pahimmat mellakat vuosikymmeniin.