Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomessa 296 uutta koronavirustartuntaa – taudin ilmaantuvuus laskussa

THL kertoo tuoreet luvut koronatartunnoista päivittäin. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu 296 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kahden viime viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 4 454, kun edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja raportoitiin 7 429. Tartunnat ovat siten vähentyneet lähes 3 000:lla.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on vahvistettu Suomessa tähän mennessä 84 797.

Taudin ilmaantuvuus on myös laskussa. Ilmaantuvuus on koko maassa noin 80 tautitapausta kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohti.

Korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat edelleen Itä-Savon sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiireissä. Pääkaupunkiseudulla uusia koronavirustartuntoja on vahvistettu 118, niistä noin puolet Helsingissä.

THL kertoi tänään myös, että ensimmäisen koronavirusrokotteen on nyt saanut Suomessa liki 1 363 000 ihmistä. Toisen annoksen saaneita on lähes 127 000. Ensimmäinen rokoteannoksen on nyt saanut 24,5 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneita on 2,3 prosenttia väestöstä.

Suomessa kuusi uutta koronakuolemaa

Suomessa on raportoitu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Sairaalahoidossa on THL:n mukaan 142 koronapotilasta, heistä tehohoidossa 35.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on hieman vähentynyt eilisestä. Erikoissairaanhoidon osastoilla on 69 potilasta, perusterveydenhuollon osastoilla heitä on 38.

Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut Suomessa kaikkiaan 899 ihmistä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut