Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuopion kouluhyökkäyksen hovikäsittely alkaa syyskuussa

Kuopion kouluhyökkäys tapahtui lokakuussa 2019. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Kuopion kouluhyökkäyksen käsittely alkaa Itä-Suomen hovioikeudessa 9. syyskuuta. Käsittelyyn on varattu yhteensä kuusi päivää, hovioikeus tiedotti keskiviikkona.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Joel Marinin marraskuussa elinkautiseen vankeuteen muun muassa murhasta ja 20:stä murhan yrityksestä. Savon ammattiopistossa opiskellut Marin hyökkäsi luokkahuoneeseen miekan kanssa lokakuussa 2019. Hyökkäyksessä kuoli 23-vuotias ukrainalaisnainen, ja kymmenkunta ihmistä haavoittui tai loukkaantui. Osalle uhreista jäi miekaniskuista elinikäisiä vammoja.

Valituksessaan hovioikeuteen Marin vaatii muun muassa, että hänen katsotaan olleen alentuneesti syyntakeinen ja että hänet tuomitaan elinkautisen vankeusrangaistuksen sijasta määräaikaiseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi kuusi asianomistajaa on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta ja vaatinut heille maksettavaksi tuomittujen korvausten korottamista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut