Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat ovat pääosin saaneet ensimmäisen rokoteannoksensa toukokuun puoleenväliin mennessä – suora lähetys THL:n ja STM:n tiedotustilaisuudesta käynnissä

Strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Teemu Rauhala

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronatilannekatsaus on käynnissä. Katsauksessa käsitellään tautitilannetta ja koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti sekä rokotustilannetta.

Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

Suomessa raportoidaan tänään 280 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve tiedotustilaisuudessa.

Koronatapausten määrä on kääntynyt viimeisen viiden viikon aikana selvästi laskuun. Todettujen tartuntojen määrä vastaa STM:n ja THL:n mukaan tällä hetkellä viime vuodenvaihteen ja loka-marraskuun 2020 tilannetta.

Tartunnat laskevat kaikissa ikäryhmissä. Etenkin nuorten aikuisten tartunnat ovat olleet selvässä laskussa, Helve kertoi.

Koronatartuntoja on edelleen paljon, joten tilanne voi jälleen nopeastikin heiketä, jos ihmisten väliset kontaktit lisääntyvät lähiviikkoina merkittävästi. Rajoituksia on STM:n ja THL:n mukaan syytä purkaa asteittain ja tartuntojen määrän kehitystä tarkoin seuraten.

THL:n ylilääkäri Helven mukaan näyttää siltä, että lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat ovat pääosin saaneet ensimmäisen rokoteannoksensa toukokuun puoleenväliin mennessä.

STM:n Voipio-Pulkin mukaan rokotukset ja rajoitukset ovat pienentäneet sairaalahoidon tarvetta. Laskussa on kuitenkin nähtävissä pientä hidastumista, eikä epidemia ole ohi. 

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut