Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesiassa taistellaan aikaa vastaan kadonneen sukellusveneen etsinnöissä

Indonesian laivasto jatkoi perjantaina kadonneen sukellusveneen epätoivoisia etsintöjä. Etsijät taistelevat aikaa vastaan, sillä sukellusveneen miehistöltä on loppumassa happi varhain lauantaina paikallista aikaa.

Myöhään torstaina paikallista aikaa laivaston etsintäalukset saivat signaalin tuntemattomasta esineestä 50–100 metrin syvyydestä. Tämä voisi mahdollisesti olla keskiviikkona harjoituksissa kadonnut KRI Nanggala 402 -sukellusvene.

Sukellusveneessä on 53 hengen miehistö.

– Meillä on vain huomiseen aamukolmeen saakka aikaa, joten maksimoimme kaikki ponnistelumme tänään. Toivottavasti saamme valon pilkahduksen, sanoi laivaston edustaja Achmad Riad.

Sukellusvenettä on etsitty Balin saaren edustalla. Mahdollisella katoamisalueella oli havaittu öljyläikkä, mikä viittaisi siihen, että aluksen polttoainetankki olisi vaurioitunut.

Yhdysvaltain armeija kertoi lähettävänsä apua Indonesiassa kadonneen sukellusveneen etsintöihin. Myös Malesia, Singapore ja Australia ovat lähettäneet aluksia.

KRI Nanggala 402 -sukellusvene painaa 1  300 tonnia, ja se on rakennettu vuonna 1978 Saksassa.