Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Astronauttinelikko lähti kohti Kansainvälistä ISS-avaruusasemaa kierrätysraketilla

Nelikko matkustaa avaruusasemalle SpaceX-yhtiön kehittämällä Falcon 9 -kantoraketilla ja Crew Dragon -avaruuskapselilla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainväliselle ISS-avaruusasemalle lähti perjantaina miehitetty lento Kennedyn avaruuskeskuksesta Floridasta. Lähdön piti alun perin tapahtua jo torstaina, mutta surkea sää sotki suunnitelmat.

Avaruuteen lähtivät yhdysvaltalaiset astronautit Shane Kimbrough ja Megan McArthur, Euroopan avaruusjärjestön ranskalainen astronautti Thomas Pesquet ja Japanin avaruusjärjestön astronautti Akihiko Hoshide.

Nelikko matkusti avaruusasemalle Elon Muskin SpaceX -yhtiön kehittämällä Falcon 9 -kantoraketilla ja Crew Dragon -avaruuskapselilla. Molemmat ovat kierrätystavaraa, sillä niillä on matkustettu avaruuteen aikaisemminkin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Kansainväliselle avaruusasemalle matkustetaan kantoraketilla ja kapselilla, joita on käytetty jo aikaisemmin.

Crew Dragon -kapselin on määrä telakoitua Kansainväliseen avaruusasemaan lauantaina puoliltapäivin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut