Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Niinistö nimitti kansliapäällikkönsä Lontoon-suurlähettilääksi

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt Jukka Siukosaaren Suomen Lontoon-suurlähettilääksi. Siukosaaren päällikkötehtävä Britanniassa alkaa syyskuun alussa.

Siukosaari on toiminut vuodesta 2018 lähtien kansliapäällikkönä presidentin kansliassa. Myös nykyinen Washingtonin-suurlähettiläs Mikko Hautala ponnisti keskeisen edustuston johtoon presidentin kansliasta, kun hän siirtyi kanslian neuvonantajan tehtävistä johtamaan Moskovan-lähetystöä vuonna 2016.

Ulkoministeriössä Siukosaaren ura on alkanut vuonna 1995. Kokemusta edustuston päällikön tehtävistä Siukosaarella on viime vuosikymmeneltä Japanin Tokiosta ja Argentiinan Buenos Airesista.

Siukosaari on toiminut aiemmin muissa diplomaatin tehtävissä Etelä-Afrikassa, Italiassa ja Irlannissa. Myös Lontoon-lähetystö on tulevalle suurlähettiläälle entuudestaan tuttu.

Koulutukseltaan Siukosaari on kauppatieteiden maisteri.

Kansliapäällikön lisäksi presidentin kansliassa vaihtuu lähiaikoina myös linnanvouti, joka vastaa muun muassa kanslian henkilöstö- ja talous- ja tietohallinnosta. Kanslian linnanvoutina aloittaa toukokuun alussa Rajavartiolaitoksen meriturvallisuusjohtaja, kommodori Ismo Siikaluoma. Pitkäaikainen linnanvouti Anne Puonti siirtyy Kuurojen palvelusäätiön toimitusjohtajaksi.