Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesian kadonneen sukellusveneen uppoaminen vahvistettiin

Indonesian merivoimien komentaja Yudo Margono vahvisti lauantaina, että kadonnut sukellusvene KRI Nanggala 402 on uponnut. Sukellusveneessä oli 53 hengen miehistö, jotka ovat kaikki edelleen kateissa.

Margono kertoi aiemmin, että keskiviikkona kadonneesta sukellusveneestä on löytynyt kappaleita ja esineitä, jotka ovat peräisin aluksen sisäosista. Margono totesi, etteivät löytyneet esineet voi olla peräisin mistään muusta aluksesta. Löytyneiden esineiden joukossa oli muun muassa rukousmatto ja pullo periskoopin voiteluun käytettyä ainetta.

Toivo miehistön pelastamisesta oli jo mennyt, sillä sukellusveneestä loppui happi varhain lauantaina. Noin 34 neliökilometrin laajuiselta etsintäalueelta löydettiin aiemmin öljyläikkä, mikä tulkittiin merkiksi siitä, että aluksen polttoainesäiliö oli vaurioitunut.

Kadonneen sukellusveneen etsintöihin on osallistunut parikymmentä sotalaivaa. Myös Australian ja Yhdysvaltojen merivoimat ovat olleet etsimässä sitä Balin edustalla. Sukellusvene katosi keskiviikkona sotaharjoitusten aikana.

Turman syystä ei ole tietoa

Margono sanoi etsintöjen jatkuvan, mutta varoitti, että aluksen nostaminen on hyvin vaarallinen operaatio, koska sen uskotaan uponneen hyvin syviin vesiin.

Saksassa vuonna 1981 rakennettu sukellusvene on suunniteltu kestämään enintään 500 metrin syvyyksiä. Aluksen pelätään murskaantuneen suuressa paineessa, jos se on päätynyt yli 700 metrin syvyyteen.

Alus, joka on yksi Indonesian viidestä sukellusveneestä, menetti yhteyden merivoimiin pian sen jälkeen kun se oli sukeltanut ja pyytänyt lupaa aloittaa torpedoharjoitus.

Viranomaiset eivät ole esittäneet mitään teoriaa sukellusveneen uppoamisen syistä eivätkä vastanneet kysymyksiin, oliko alus liian raskaassa lastissa.