Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallituksen kehysriihineuvottelut jatkuvat puolenpäivän jälkeen

Hallituksen kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään kello 12.30, kun hallituspuolueiden puheenjohtajaviisikko kokoontuu Helsingin Säätytaloon. Kehysriihen oli alkujaan tarkoitus kestää viime viikon keskiviikosta torstaihin, mutta yhteisymmärrystä ei ole vielä löytynyt.

STT:n tietojen mukaan hallituksen puheenjohtajaviisikko on keskustellut yhä menokehysten ja työllisyystoimien kaltaisista suurista kysymyksistä. Erimielisyyttä hallitusviisikossa on STT:n tietojen mukaan muun muassa siitä, milloin pitäisi palata menotasoon, josta hallituskauden alussa sovittiin. Keskustan mielestä tasoon pitäisi palata vuonna 2023.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei alkanut ennakoida sunnuntai-iltana neuvotteluiden keskeydyttyä, milloin neuvotteluissa saadaan mahdollisesti sopu aikaiseksi.

– On sinänsä hyvä asia, että neuvottelupöydässä ollaan ja ollaan valmiita asioita yhdessä käsittelemään, Marin sanoi.

Myös RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi, että tärkein viesti on se, että keskustelut jatkuvat ja ihan rakentavassa hengessä. Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, opetusministeri Jussi Saramo kertoi, että viisikon neuvotteluissa on päästy aidosti eteenpäin. Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoi puolestaan, että viisikko etsii yhä yhteistä näkemystä.

Menokehysten ja työllisyystoimien lisäksi hallituksella on pöydällään myös pienempiä asioita, kuten Veikkauksen tulojen romahduksen kompensointi järjestöille ja turpeentuottajien asema. Hallituslähteen mukaan niistä voidaan sopia vasta sen jälkeen, kun menokehyskysymys on saatu ratkaistua.