Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilia kielsi Sputnik-rokotteen tuonnin maahan

Brasiliassa maan terveysviranomaiset ovat kieltäneet venäläisen Sputnik-koronarokotteen maahantuonnin sen jälkeen, kun osa Brasilian osavaltioista oli pyytänyt lupaa rokotteen maahantuonnille.

Terveysviranomaisten mukaan rokotteen tehosta ja turvallisuudesta ei ole vielä saatavilla tarpeeksi tietoa. Maan terveydenhuollon valvontavirasto Anvisa sanoi myös havainneensa joitain rokotteeseen liittyviä epäselvyyksiä, mutta ei täsmentänyt, millaisia.

Sputnik-rokote on parhaillaan Euroopan lääkeviraston EMA:n arvioitavana.

BBC: Länsi-Virginia lupaa koronarokotteen ottaville nuorille aikuisille rahapalkinnon

Yhdysvalloissa Länsi-Virginian osavaltio antaa jokaiselle koronarokotteen ottavalle 16–36-vuotiaalle sata dollaria, kertoi yleisradioyhtiö BBC tiistaina. Osavaltion viranomaiset toivovat, että raha motivoisi mahdollisimman monet ottamaan rokotteen.

Yli puolet Länsi-Virginian 1,5 miljoonasta asukkaasta on jo ottanut koronarokotteen. Osavaltion oikeusviranomaisten mukaan liki 40 prosenttia asukkaista epäröi kuitenkin edelleen rokotettavaksi menemistä.

– Lapsemme eivät todennäköisesti tajua, kuinka tärkeästä asiasta on kyse, kun he kieltäytyvät rokotteesta, perusteli osavaltion kuvernööri Jim Justice.

Myös ne 16–36-vuotiaat, jotka ovat jo ottaneet rokotuksen, tulevat saamaan koronasatasensa. Satanen annetaan säästöobligaationa, jonka sen saajat voivat lunastaa myöhemmin korkojen kera.