Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HS: Suomi saa tarjoukset kaikilta viideltä hävittäjävalmistajalta

Puolustushallinnon ohjelmajohtaja Lauri Puranen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomi saa tarjoukset kaikilta viideltä hävittäjävalmistajalta, jotka ovat mukana niin kutsutussa HX-hankkeessa, kertoo Helsingin Sanomat . HX-hankkeessa etsitään seuraajaa Ilmavoimien Hornet-hävittäjille.

HX-hankkeen tarjoukset täytyy jättää puolustusministeriöön perjantaihin mennessä. Sen jälkeen alkaa tarjousten arviointi. Päätös valinnasta tehdään tämän vuoden lopulla.

STT kertoi viime viikolla, että hankkeen ohjelmajohtaja Lauri Puranen pitää yllätyksenä, jos kaikki viisi hävittäjäehdokasta eivät selviytyisi suorituskykyvertailuun.

HS:n mukaan ruotsalaisen Gripenin ja monikansallisen Eurofighter Typhoonin valmistajat ovat jo julkistaneet, että ne kertovat tarjouksistaan torstaina ja perjantaina.

Amerikkalaisten Super Hornetin ja F-35:n edustajat ovat vahvistaneet HS:lle, että tarjoukset aiotaan jättää. HS:n tietojen mukaan myös Rafale-hävittäjiä valmistava Dassault tekee tarjouksen.

Suomi on hankkimassa noin kuuttakymmentä hävittäjää. Kaupan kokonaisarvo on noin kymmenen miljardia euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut