Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallituksen odotetaan kertovan kriisiytyneiden kehysneuvottelujensa tilanteesta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti myöhään eilisiltana neuvottelujen päättymisestä, mutta ei valottanut niiden jatkoa. Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Hallituksen odotetaan kertovan, millä tavalla jo viikon kestäneissä kehysneuvotteluissa nyt edetään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti myöhään eilisiltana neuvottelujen päättymisestä, mutta ei valottanut niiden jatkoa.

Ainakin keskustan eduskuntaryhmä on koolla heti aamusta käsittelemässä tilannetta, ja myös muissa ryhmissä on varauduttu kokoontumisiin.

Neuvottelut ovat tähän asti edenneet erittäin vaikeasti, ja alun perin kaksipäiväiseksi tarkoitettu riihi jatkuu nyt kahdeksatta päivää.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoi alkuyöstä Säätytalosta poistuessaan, että neuvottelut ovat olleet vaikeat, raskaat ja kuluttavat.

– Aamulla eduskuntaryhmälle kerron tilanteesta. Totta kai suomalaiset oikeutetusti pohtivat, miten tässä käy, ja siitä en valitettavasti vielä osaa sanoa, Saarikko sanoi.

Riihen vaikeimpia kysymyksiä ovat olleet isot linjat koskien lähivuosien taloudenpitoa ja työllisyyden nostamisen keinoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut