Kolmas kokoomuksen kansanedustaja ilmoitti lipeävänsä ryhmän linjasta äänestyksessä EU:n tukipaketista – "En saanut edes unta"

Jo kolmas kokoomuksen kansanedustaja on ilmoittanut julkisesti äänestävänsä EU:n elpymispakettia vastaan.

Terhi Koulumies kertoi Twitterissä keskiviikkona aamupäivällä, että hän on pitkään miettinyt, mitä äänestää EU:n tukipaketista.

– Eilisen jälkeen olen yrittänyt ylipuhua itseäni äänestämään tyhjää, mutta en saanut edes unta, kun se tuntuu niin väärältä. Taitaa olla niin, etten saa muuten sisäistä rauhaa, joten päätän nyt äänestää ei, Koulumies kirjoittaa.

Aiemmin kokoomuksen kansanedustajista ainakin Wille Rydman ja Janne Heikkinen ovat julkisesti ilmoittaneet äänestävänsä elpymispakettia vastaan.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ilmoitti tiistaina äänestävänsä tyhjää, kun päätös aikanaan tulee eduskunnan täysistuntoon.

Perustuslakivaliokunta päätyi siihen, että paketin hyväksyntään tarvitaan eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistö. Kokoomuksen äänestäessä tyhjää on hallituksen mahdollista saada kahden kolmasosan enemmistö täysistunnossa.

Kokoomus äänestää tyhjää, kun eduskunta päättää EU:n elpymispaketista

Ryhmänjohtaja Kai Mykkänen kertoi STT:lle, että on "ryhmän sisäistä työtä", miten asia ryhmän linjasta mahdollisesti lipeävien kansanedustajien suhteen etenee.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut