Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

YIT paransi alkuvuoden tulostaan – infra-segmentin tuloskehitys ei tyydytä uutta toimitusjohtajaa

YIT:n mukaan kehitys erityisesti asumisen segmenteissä oli alkuvuonna erinomaista. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen / STT

Rakennusyhtiö YIT:n liiketoiminnan kannattavuus koheni tuntuvasti vuoden alkuneljänneksellä. Tammi-maaliskuun oikaistu liikevoitto yli kaksinkertaistui 21 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin vastaava tulos oli kahdeksan miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Markku Moilasen mukaan kehitys erityisesti asumisen segmenteissä oli erinomaista. Lisäksi YIT:n toimitilat-yksikkö nosti alkuvuoden tuloksensa voitolliseksi.

Infra-segmentin tulos oli tappiollinen, mikä YIT:n mukaan johtui kausiluonteisesti heikommasta markkinasta ja tiettyjen projektien kateheikennyksistä. Moilasen mukaan infra-segmentin strategia on tarkoitus arvioida huolellisesti.

– Segmentin tuloskehitys ei ole ollut tyydyttävällä tasolla ja on selvää, että muutokset ovat tarpeen, Moilanen sanoo osavuosikatsauksessa.

Moilanen aloitti YIT:n toimitusjohtajana huhtikuun alussa. Hän siirtyi YIT:lle suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Rambollilta . YIT kertoi syksyllä, että yhtiötä vuodesta 2013 johtanut Kari Kauniskangas jättää yhtiön.

Moilasen mukaan YIT tekee nopeita toimenpiteitä myös projektinhallinnassa.

– Ongelmat projektinhallinnassa ovat johtaneet merkittäviin tappioihin useissa projekteissa parin edellisen vuoden aikana.

YIT:n ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto supistui 606 miljoonaan euroon, mikä on noin sata miljoonaa euroa vähemmän kuin vuoden takaisella vertailukaudella.

YIT:n mukaan Suomessa kuluttajien asuntokysyntä oli vahvaa alkuvuonna, mutta asuntolainan saanti oli yhtiön mukaan hidasta pankkien ruuhkautuneen tilanteen vuoksi. YIT odottaa tilanteen jatkuvan samankaltaisena kuluvalla vuosineljänneksellä.

Suomen vuokramarkkinoilla tarjonta lisääntyi ja vuokrausajat pidentyivät, mikä lisäsi laskupainetta vuokratasoihin, YIT kuvailee alkuvuotta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut