Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Historiallinen tapaus: PAMin henkilökunta marssi ulos ammattiliiton omien yt-neuvotteluiden takia

Palvelualojen ammattiliitto PAMin henkilökunta marssi perjantaina 30.4 ulos saadakseen työnantajansa muuttamaan asennettaan nyt meneillään olevissa yt-neuvotteluissa, PAMin työntekijöiden ammattiosasto Ay-ammattilaiset ry kertoo tiedotteellaan.

PAMin työntekijät palaavat töihin tiistaiaamuna 4.5.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme niiden PAMin jäsenten puolesta, jotka joutuvat kärsimään ulosmarssistamme. Joskus on kuitenkin turvauduttava koviin toimiin, Ay-ammattilaiset ry:n puheenjohtaja Jaana Manninen sanoo.

Mannisen mukaan yt-ilmoitus maaliskuussa tuli henkilökunnalle täysin puskista. Neuvottelut koskevat tiedotteen mukaan koko PAMin henkilökuntaa, eli 176 ihmistä. Tavoitteeksi työnantaja on ilmoittanut 31 henkilötyövuotta vastaavat säästöt.

PAM kertoo omalla tiedotteellaan, että neuvottelujen tavoitteena on saada jäsenmaksutulot ja menot parempaan tasapainoon, koska viimeisen viiden vuoden aikana toiminta- ja henkilöstömenot ovat olleet jäsenmaksutuloja suuremmat.

– Haluaisimme, että näistä muutoksista saataisiin yhteisesti neuvoteltua ja että pystyisimme vaikuttamaan muutoksiin paremmin. Tällä hetkellä on tunne, että työnantaja kyllä kuuntelee ehdotuksia, mutta haluaisimme etsiä tavat, joilla aidosti ja oikeasti saataisiin näistä asioista yhdessä päätettyä, Manninen sanoo.

– Nyt henkilökunnassa on sellainen tunne, että neuvottelut ovat edenneet työnantajan sanelemalla tavalla.

Mannisen mukaan kyseessä ovat PAMin historian ensimmäiset yt-neuvottelut.

– Jos jotain hyvää tästä pitää löytää, niin olemmepahan jatkossa valmiimpia palvelemaan jäseniämme eri työpaikoilla yt-neuvotteluiden yhteydessä. Meille nämä ovat ensimmäiset, mutta jäsenistöllemme aivan arkipäivää.