Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Erätauko-säätiön toimitusjohtaja pokkasi sananvapauspalkinnon

Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka sai kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n tunnustuksen työstään 29. huhtikuuta. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Lehdistön- ja sananvapauden edistämistä ajava Suomen IPI-komitea on myöntänyt sananvapauspalkinnon Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikalle. Yhdistyksen nimeä kantava sananvapauspalkinto myönnettiin kansainvälisenä lehdistönvapauden päivänä ensimmäistä kertaa.

Erätauko-säätiö kertoo tarkoituksekseen muuttaa Suomen keskustelukulttuuria rakentavammaksi ja vähentää yhteiskunnan jakautumista.

IPI-komitean mukaan Arikka on tehnyt uraauurtavaa työtä vuoropuheluun pohjautuvan ja rakentavan keskustelukulttuurin edistämiseksi.

– Arikka on näyttänyt esimerkkiä siitä, kuinka eri lailla ajattelevat ihmiset kykenevät vaihtamaan ajatuksia tasavertaisesti, turvallisesti ja toisiaan loukkaamatta, perusteluissa todetaan.

Komitea pitää Arikan sillanrakennustyötä erityisen tärkeänä jatkuvasti kärjistyvässä yhteiskunnallisessa ilmapiirissä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut