Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Saksan poliisi sulki lasten hyväksikäyttökuvia verkossa jakaneen valtavan ryhmän

STT–AFP

Saksassa poliisi kertoo paljastaneensa ja sulkeneensa niin kutsutussa pimeässä verkossa toimineen ryhmän, jossa jaettiin kuvia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Boystown-nimellä maailmanlaajuisesti toissa vuodesta toimineeseen ryhmään kuului yli 400 000 jäsentä. Poliisi luonnehtii sitä yhdeksi suurimmista lajissaan.

Poliisi kertoi pidättäneensä tutkinnan yhteydessä viime kuussa neljä 40–64-vuotiasta saksalaismiestä. Heistä kolmea epäillään ryhmän ylläpitäjiksi, jotka muun muassa antoivat teknistä tukea ja neuvoivat jäseniä, miten välttää viranomaisten huomiota.

Neljäs pidätetty oli poliisin mukaan yksi ryhmän aktiivisimpia jäseniä. Yksi miehistä pidätettiin eteläamerikkalaisessa Paraguayssa.

Saksan aloitteesta käynnistettyyn ja useita kuukausia kestäneeseen tutkintaan osallistui viranomaisia myös muun muassa Yhdysvalloista, Hollannista ja Ruotsista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut