Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Päivän video: Venäläisen sota-aluksen ohjuslaukaisu menee päin prinkkalaa – suutari kieppuu vaarallisesti aluksen yläpuolella

Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Popular Mechanics -verkkomedia on julkaissut sivuillaan videon, jolla näkyy venäläisen Marshal Shaposhnikov -fregatin epäonnistunut ohjuslaukaisu. Video löytyy Chingis Dambiev -nimiseltä Youtube-kanavalta, jolla se on julkaistu viime viikolla. Suomessa aiheesta kertoo Tekniikka & Talous.

Videolla näkyy, kuinka ohjus lennähtää taivaalle ja jää kieppumaan laivan yläpuolelle. Muutaman voltin tehtyään ohjus putoaa mereen ja jatkaa vielä hetken menoaan pinnan alla.

Popular Mechanicsin mukaan kyseessä on Kalibr-risteilyohjus. Median mukaan video olisi kuvattu Tyynellämerellä. Videon kuvausajankohdasta ei ole tietoa.

Muun muassa Asia Times kirjoitti aiemmin tänä vuonna, että Pentagon on huolissaan Venäjän aikeista aseistaa Tyynenmeren laivastoaan Kalibr-ohjuksilla. Uudella aseistuksella saattaisi olla vaikutuksia alueen sotilaalliseen voimatasapainoon.

Risteilyohjuksia voi käyttää muiden laivojen upottamisen lisäksi esimerkiksi maakohteita vastaan pitkien matkojen päästä. Kalibr-ohjusten ominaisuuksiin kuuluu myös, että ne kiihdyttävät vauhtiaan ja laskeutuvat matalammalle lähestyessään kohdettaan. Tämä tekee niistä erityisen vaikeita alasammuttavia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut