Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USA:n talous kasvaa tänä vuonna 7 prosenttia, keskuspankin edustaja arvioi

Yhdysvaltain talous kasvaa tänä vuonna todennäköisesti seitsemän prosenttia, Yhdysvaltain keskuspankin New Yorkin -konttorin johtaja sanoi maanantaina.

Kasvutahti on nopein sitten 1980-luvun alkupuolen. Nopeaa kasvua selittää talouden elpyminen koronaviruspandemiasta ja synkästä vuodesta 2020.

– Tämä on tervetullutta edistystä koettuamme taloudessa vaikeimman jakson miesmuistiin. Viime talvena pandemiatilanne oli erityisen paha, ja talous kärsi sen seurauksena, John Williams sanoi puheessa.

Williams totesi, että pandemiasta toipuminen voi tänä vuonna johtaa hintapiikkeihin, joihin ei tulisi ylireagoida. Williamsin arvion mukaan inflaation pitäisi palata ensi vuonna keskuspankin tavoittelemaan kahden prosentin haarukkaan.

Hänen mielestään keskuspankin elvyttävä politiikka on vaikuttanut myönteisesti talouden kehitykseen. Williamsin mielestä talous on menossa oikeaan suuntaan, mutta kunnon toipuminen edellyttäisi hänen mukaansa vielä vahvempaa työllisyyden kasvua.